Turkish Cuisine – De Turkse recepten site

Turkse Koffie met persoonlijkheid (Türk Kahvesi)

De Turkse koffie is niet te missen in de Turkse keuken !

De een drinkt het puur voor haar/zijn genot na het avondmaal. Door de natuurlijke scheiding van het koffiedik en de drank proef je de smaak van de koffie langer dan dat de koffie op andere manieren wordt gezet. Turkse koffie is ook gezonder voor de mens, dit komt door de natuurlijke scheiding van koffie en de drank.

 

De ander drinkt het om koffiedik oftewel Kahve Fali te laten kijken, wat erg populair is in Turkije vooral onder de jonge Turkse meiden. Na het drinken van een kopje Turkse koffie kun je je toekomst laten voorspellen door iemand die professioneel koffiedik kan kijken. De een gelooft er heilig en leeft erna en de ander laat voor de lol koffiedik kijken. Turkse koffie wordt met water en suiker voorbereid en geserveerd in speciale kleine koffie kopjes met bijbehorende schotels. Dat beetje koffieprut dat na het drinken van de koffie overblijft wordt nadat je het schoteltje op het kopje heb gedaan de woorden “neyse halim çiksin falim” heb uitgesproken de hele mikmak omdraait, zodat het koffieprut over de binnenkant van het kopje naar beneden stroomt. Na enkele minuutjes draait de koffiedik-kijker de kopjes om en begint het te ‘lezen’. De koffiedik-kijker herkent figuurtjes in het kopje koffiedik die van toepassing zijn op jouw leven spannend!!

Hier komt het recept!

De echte Turkse koffie wordt bereid in een cezve, een speciaal kannetje van koper of messing met een lange steel.De koffie wordt gedronken in kleine en lage kopjes en de koffie met schuim.

Benodigdheden voor 1 kop Turkse koffie

  • 1.5 theelepel suiker
  • 2 theelepels Turkse koffie
  • 1 Turkse koffiekopje water

Voorbereiding

Voeg de ingrediënten in een cezve roer het 1 keer om en laat het daarna op laag vuur koken. Zodra het begint te koken pak je met het lepeltje het schuim en voegt deze in het kopje koffie. Daarna laat je het opnieuw opkoken en schenkt de resterende koffie in de kop.

1 Comment

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.